KMETIJA, 174 kosov

Dobavljivost: 5 do 10 dni

29,90 €

Kratek opis

Želiš zabavno in hkrati kreativno igro za svojega otroka, nečaka/nečakinjo, vnuka/vnukinjo? Otroci se navdušujejo nad sestavljanjem različnih lesenih konstrukcij, saj lahko na podlagi delov, ki so v posameznem setu ter priloženega načrta, sestavijo leseno hišo, kmetijo, hlev, skedenj, želežniško postajo, mlin na vodi, mlin na veter, grad.... V veselje je videti smeh na obrazi otroka, ko je ponosem na svoj sestavljeni izdelek :) in na novo pridobljene spretnosti.

KMETIJA, 174 kosov

Opis izdelka

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo kmetije: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Bi rad/a sam/a izdelal/a jaslice ali zgolj popestril/a stanovanje? Poglej v zbirki, v kateri najdeš hlev, cerkev, zvonik, skedenj… in se loti kreativnega projekta!

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Izdelek je narejen iz smrekovega lesa. Les je v  nasprotju s plastiko, iz katere se običajno izdelujejo igrače, popolnoma neškodljiv in prijazen tako do zdravja tvojega otroka kot narave. V podjetju SANUS si prizadevamo za ponudbo varnih in naravnih izdelkov ter razvijanju ljubezni do lesa, ki so ga kot kreativno in izjemno uporabno gradivo zaradi pozitivnih lastnosti uporabljali že naši predniki.

Igrača ima poleg zabave tudi izobraževalno vlogo, saj otroci spoznavajo različne konstrukcijske mehanizme in pridobijo osnovna tehnična znanja. Igrača budi otroško domišljijo, omogoča uresničevanje njihovih zamisli, spodbuja kreativnost, obenem pa poskrbi za obilico zabave ob domišljijski igri še dolgo za tem, ko je izdelek sestavljen.

Težavnostna stopnja sestavljanja 2 – nezahtevno

Priporočena starost: 8+

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Velikost sestavljenega izdelka: 220x150x150 mm

Teža pošiljke: 1.15 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

Kmetija je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.

Kiti  vsebujejo lesene dele različnih dolžin, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo posamezne lesene konstrukcije. Posamezni seti vsebujejo lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm. Kompleti vsebujejo tudi prah, ki je namenjen simboliziranju trave kot tudi smirkov papir za manjše popravke. Kompleti vsebujejo podrobne načrte gradnje.

Serija WALACHIO se priporoča otrokom od 8. leta dalje. Pri mlajših otrocih priporočamo  pri samem izdelovanju nadzor in pomoč staršev. Lesene konstrukcije iz te serije so priljubljene tudi pri odraslih, saj s konstrukcijskimi kiti postavimo tradicionalno vas. Igrače iz serije WALACHIA so idealne za kreativen in zabaven projekt s tvojim otrokom, vnukom/vnukinjo, nečakom/nečakinjo… Skupaj z otroci obujaj spomine na svoje otroštvo ali življenje naših prednikov in izberi modelarske sete iz serije WALACHIA.

Zgodovina in zanimivosti

Kmetija predstavlja odsev življenja naših prednikov. Kmečka hiša je bila po navadi zgrajena iz bivalnega in gospodarskega dela. V bivalnem delu so živeli lastniki kmetije, v gospodarskem delu pa je bil majhen hlev za domače živali, skedenj za shranjevanje sena, majhno kaščo za shranjevanje žita ter klet. Samostojni hlev, skedenj, kaščo in druga gospodarska poslopja so postavljali le tam, kjer je bilo dovolj prostora za postavitev vseh gospodarskih objektov.

Tipična kmetija oz. kmečka hiša je bila pritlična, grajena iz lesenih brun, z majhnimi okni, nizkimi vrati in slamnato streho, lesom, šele kasneje z opeko. Za gradnjo kleti so uporabili kamen.

Kmetije so bile del vasi, na gorskih in hribovitih območjih pa so bile postavljene na samem. Človek si je v preteklosti izbral bivanje za prostor tako, da je zagotovil sebi in svoji družini življenjski obstoj. Tudi stavbarstvo se je razvijalo skupaj s krajino in naravo. Ker je bilo na voljo veliko lesa, so stene zgradili s sestavljanjem lesenih brun, ki so jih na vogalih povezali z utori na križ.

 

Poglej podobne izdelke

LESENA HIŠA, 100 kosov

LESENA HIŠA, 100 kosov

19,90 €
MESTNA HIŠA, 194 kosov

MESTNA HIŠA, 194 kosov

24,90 €
KAŠČA, 126 kosov

KAŠČA, 126 kosov

19,90 €
SKEDENJ, 148 kosov

SKEDENJ, 148 kosov

24,90 €
Magento Themes and Magento Extensions by 9magentothemes.com