KOVAČNICA, 86 kosov

Dobavljivost: na zalogi

13,90 €

Kratek opis

Želiš zabavno in hkrati kreativno igro za svojega otroka, nečaka/nečakinjo, vnuka/vnukinjo? Otroci se navdušujejo nad sestavljanjem različnih lesenih konstrukcij, saj lahko na podlagi delov, ki so v posameznem setu ter priloženega načrta, sestavijo leseno hišo, kmetijo, hlev, skedenj, želežniško postajo, mlin na vodi, mlin na veter, grad.... V veselje je videti smeh na obrazi otroka, ko je ponosem na svoj sestavljeni izdelek :) in na novo pridobljene spretnosti.

KOVAČNICA, 86 kosov

Opis izdelka

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo kovačnice: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Bi rad/a sam/a izdelal/a jaslice ali zgolj popestril/a stanovanje? Poglej v zbirki, v kateri najdeš hlev, cerkev, zvonik, skedenj… in se loti kreativnega projekta!

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Izdelek je narejen iz smrekovega lesa. Les je v  nasprotju s plastiko, iz katere se običajno izdelujejo igrače, popolnoma neškodljiv in prijazen tako do zdravja tvojega otroka kot narave. V podjetju SANUS si prizadevamo za ponudbo varnih in naravnih izdelkov ter razvijanju ljubezni do lesa, ki so ga kot kreativno in izjemno uporabno gradivo zaradi pozitivnih lastnosti uporabljali že naši predniki.

Igrača ima poleg zabave tudi izobraževalno vlogo, saj otroci spoznavajo različne konstrukcijske mehanizme in pridobijo osnovna tehnična znanja. Igrača budi otroško domišljijo, omogoča uresničevanje njihovih zamisli, spodbuja kreativnost, obenem pa poskrbi za obilico zabave ob domišljijski igri še dolgo za tem, ko je izdelek sestavljen.

Težavnostna stopnja sestavljanja 2 - nezahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 86 delov

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Velikost sestavljenega izdelka: 220x150x170 mm

Teža pošiljke: 0.62 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

Kovačnica je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.

Kiti  vsebujejo lesene dele različnih dolžin, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo posamezne lesene konstrukcije. Posamezni seti vsebujejo lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm. Kompleti vsebujejo tudi prah, ki je namenjen simboliziranju trave kot tudi smirkov papir za manjše popravke. Kompleti vsebujejo podrobne načrte gradnje.

Serija WALACHIO se priporoča otrokom od 8. leta dalje. Pri mlajših otrocih priporočamo  pri samem izdelovanju nadzor in pomoč staršev. Lesene konstrukcije iz te serije so priljubljene tudi pri odraslih, saj s konstrukcijskimi kiti postavimo tradicionalno vas. Igrače iz serije WALACHIA so idealne za kreativen in zabaven projekt s tvojim otrokom, vnukom/vnukinjo, nečakom/nečakinjo… Skupaj z otroci obujaj spomine na svoje otroštvo ali življenje naših prednikov in izberi modelarske sete iz serije WALACHIA.

Zgodovina in zanimivosti

Kovač je oseba, ki oblikuje ali ustvarja izdelke iz železa ali drugih kovin. V srednjem veku se je število kovačev znatno povečalo, danes pa število kovačev upada zaradi pojave moderne industrije.

Pri svojem delu je bil kovač vezan na ogenj in znanja, ki so jih imeli le posamezniki. Zato je bilo njegovo delo bolj ali manj skrivnostno. V tradicionalni družbi so ga pogosto povezovali z lastnostmi mističnosti. Kovaštvo sodi med najpomembnejše obrtne panoge na podeželju in tudi v mestih. Sodi med tiste dejavnosti, ki so bile neločljivo povezane s človekovimi potrebami po orodjih, delih za gradnjo stanovanj in opravljanju določenih del.

Kovači so izdelovali poljedelska in druga orodja, kovane dele vozov, orodja za vinogradniška in gozdarska dela, pripomočke in opremo za gradnjo hiš (okenske mreže, vezi, vratni tečaji), zunanjo in notranjo opremo (deli vodnjakov, kovane skrinje, ure) ter najrazličnejše vrste žebljev, vezi in zagozd.

Kovačije na podeželju so bile pogosto povezane s kmetijsko dejavnostjo. Tako so imeli kovači manjše kmetije, redili po dve kravi, kakšno tele, po dva prašiča, kokoši in zajce. Nekateri so imeli tudi po več glav živine, nekateri pa manj. Pri taki obliki kovaštva je prihajalo v družinskih skupnostih do delitve dela. Kovač je skrbel za kovačijo, žena in otroci pa so delali na kmetiji, torej obdelovali polje in skrbeli za živino. V ta dela so bili vključeni tudi kovaški vajenci (če so jih imeli), ki so imeli običajen poselski status, torej so bili hlapci.

Kot obrt se je kovaštvo pojavilo na podeželju že pred 11. stoletjem. Po 12. stoletju je bilo eno od pomembnejših obrti na Slovenskem. V našem okolju je prevladovali kovaštvo kot obdelava železa v toplem stanju. Kovači so kupovali železne polizdelke v obliki palic, trakov, blokov ali v obliki pločevine. S segrevanjem in oblikovanjem so nato polizdelek preoblikovali v končni izdelek. Železo se oblikuje tako, da se segreje – kovina s tem postane mehka in dovzetnejša za oblikovanje.

Poglej podobne izdelke

GOSTILNA, 213 kosov

GOSTILNA, 213 kosov

22,90 €

21,76 €

CERKEV, 174 kosov

CERKEV, 174 kosov

29,90 €

14,95 €

ŽELEŽNIŠKA POSTAJA, 115 kosov

ŽELEŽNIŠKA POSTAJA, 115 kosov

19,90 €

14,90 €

 
Magento Themes and Magento Extensions by 9magentothemes.com