Pogoji in pravila poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine z Sanus.si, ki je v lasti podjetja Sanus, Suzana Fridl s.p., Trgovina in svetovanje za zdravo življenje, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:

SANUS, Suzana Fridl s.p.

Zgornja Hajdina 69

2288 Hajdina

IBAN SI56 1010 0004 9564 667, Banka Koper

Matična številka: 3960676

ID za DDV: SI26108887

Registrski organ: Ajpes

Direktor: Suzana Fridl

M: 041 654 251

E: suzana@sanus.si

S spletno trgovino Sanus.si (v nadaljevanju »Sanus.si« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje SANUS, Suzana Fridl s.p., Trgovina in svetovanje za zdravo življenje (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Sanus.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Sanus.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Artikli na Sanus.si so pogosto ažurirani. V primeru, da niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 - Z gotovino ob prevzemu blaga. V primeru, da ste navedli za dostavo drug naslov, plačilo po povzetju ni možno. Pri plačilu z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 0,98 EUR za pakete v vrednosti do 96 EUR, pri paketih z vrednostjo od 96 EUR do 501 EUR je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 EUR pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,01 EUR.

 - Z nakazilom na račun upravitelja portala Sanus.si – Sanus, Suzana Fridl s.p. (predračunu)

Ob naročilu nad 60 EUR so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

Ob naročilu do cene izdelkov pod 30 € znašajo stroški pakiranja in dostave 3,50 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila). Ob naročilu nad 30 € do 60 € je cena pošiljanja 1.5 €.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme račun na vpisan elektronski naslov.

Oddaja naročila

Želeni izdelek v košarico dodaš s klikom na zeleni gumbek "Dodaj v košarico".

Ob tem se v desnem zgornjem delu spletne strani sproti osveži število izdelkov "Moja košarica". Ko imaš v košarici vse želene izdelke in želiš začeti s postopkom zaključka naročila, preprosto klikneš na "Moja košarica".

Klik te pripelje na Blagajno, kjer stranka vidi celoten povzetek svoje košarice. Za zaključek naročila klikneš na gumb "Zaključi nakup". S tem se strinjaš s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo. Hkrati lahko v tem koraku vpišeš tudi promocijsko kodo za popust.

V koraku Zaključka nakupa se lahko registriraš ali opraviš nakup brez registracije. V koraku je potrebno izpolniti še podatke o kupcu in vnesti naslov, kamor pošljemo naročeno blago.

V tem koraku boš v sekciji "Način plačila" s klikom izbral želeni način plačila. K skupnemu znesku bo prištet tudi ustrezni strošek poštnine, glede na izbran način dostave. Nato nadaljuješ s klikom na gumb "Zaključi naročilo".

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo.

Promocijske kode

Občasno bralkam e-novičk ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence "promocijska koda" in potrdi s klikom na gumb "Potrdi". Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri dobavi blaga se ta rok šteje od dneva, ko je potrošnik prejel blago. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da odstopi od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo TUKAJ.

Potrošnik vrne blago na naslov: Sanus, Suzana Fridl s.p., Zg. Hajdina 69, 2288 Hajdina.

Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v čim krajšem času oz. najkasneje v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Rok dostave blaga

V primeru, da je bilo naročilo oddano do 12. ure, ti bomo paket poslali najkasneje v dveh delovnih dneh, v primeru naročila po 12. uri pa najkasneje v treh delovnih dneh. Tisti dan, ko bo paket oddan na pošto, boš na e-naslov prejel/a obvestilo o oddani pošiljki. Za dodatna vprašanja glede naročila nas pokliči na 041 654 251 (vsak dan od 7:00 do 18:00 ali piši na suzana@sanus.si. Na e-pošto ti bomo odgovorili v 24-urah ali manj.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, v kolikor se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o le-tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake.

Varstvo osebnih podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, - pošiljatelj bo jasno razviden, - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, - jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, - željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Sanus.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Sanus.si in logotip sta v lasti podjetja Sanus, Suzana Fridl s.p.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova suzana@sanus.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik in stranka lahko ves čas trajanja pritožbenega postopka sklenete poravnavo glede predmeta spora, opredeljenega v pritožbi stranke.

Sanus, Suzana Fridl s.p. je v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov za izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov izbrala Evropski center za reševanje izvensodnih sporov (ECDR).

Če se stranka, ki je potrošnik, ne strinja z dokončno odločitvijo obravnave pritožbe v internem pritožbenem postopku v Sanus, Suzana Fridl s.p. ali če se podjetje o njegovi pritožbi neutemeljeno ne odloči v 15 dneh, ima pravico podati pobudo za začetek postopka mediacije pred Evropskim centrom za reševanje sporov, Tomšičeva ulica 6, 1000 Ljubljana, tel.: 08 20 56 590, elektronski naslov: info@ecdr.si in sicer po postopku in na način, ki ga določajo pravila ECDR o postopkih reševanja potrošniških sporov. Postoprk mediacije vodi pri ECDR akreditirani mediator.

Več si lahko ogledate na spletni strani ECDR na povezavi www.ecdr.si

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&Ing=SL

Darilca ob promocijskih akcijah

Ker radi nagrajujemo svoje zveste obiskovalke, bralke e-novičk in vse, ki nas spremljajo preko ostalih medijev, mnogokrat izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij je, ko podarimo darilca ob nakupu nad določeno mejo. Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. V kolikor se obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati zaveda in obveže, da v kolikor pride do vračila artiklov delno ali v celoti, se prav tako mora vrniti tudi darilce, razen, če preostala vrednost od nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce ali v kolikor stranka v isti vrednosti zamenja vračajoči artikel za kakšnega drugega iz spletne trgovine. Primer: stranka dobi darilo ob nakupu nad 150 EUR (brez stroškov pošiljanja). Njen nakup znaša 157 EUR, ob čemer prejme darilo. Nato želi vrniti izdelek v vrednosti 20 EUR. Skupna vrednost nakupa tako znaša 137 EUR, kar pomeni, da ni upravičena do darilca in ga mora vrniti. Lahko pa namesto vračila denarja izrazi željo in zamenja vračajoči artikel z artiklov v vrednosti 20 EUR.

Obveščanje na e-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.