Moja zgodba

Želiš izvedeti zakaj in kako ti lahko pomagam doseči vitkost, zdravje, lepoto, dobro počutje…?

Moja življenjska zgodba je nadvse zanimiva… Od pridne punčke in učenke tako v osnovni kot v srednji šoli, ki je zvesto sledila vsem nasvetom in navodilom drugim ter se v svoji koži ni počutila dobro, do odrasle ženske, ki si upa podati kritičen pogled, pogledati izven ustaljenih okvirjev, živeti drugače, svobodno in izpolnjujoče življenje. Med tema dvema točkama je bilo veliko iskanja… Ampak, kdor išče, ta najde! Da, to sem jaz… Drugačna, vendar svobodna. Nekateri se smejijo nam, ki smo v nekaterih življenjskih pogledih drugačni od ostalih, jaz pa se le nasmejim, ko vidim, da so ostali vsi isti ter grem svojo pot naprej. Vem, da sem tudi sama včasih živela v ustaljenih okvirih, zato to preprosto razumem. Vem, da je za drugačno življenje potrebno veliko poguma!

Danes vem, da ljudje nismo na svetu zato, da se vedemo kot ovčke, ampak da izpolnjujemo svoje poslanstvo. Po študiju socialnega dela sem bila nesrečna, saj se v tem delu žal nisem videla več. Prvič v življenju sem tako resnično začela premišljevati, kaj bi rada počela v življenju. Kdo sem, kaj rada počnem, kaj znam, kaj lahko ponudim svetu, kje sem lahko koristna… so bila moja vprašanja na katera sem iskala odgovor. Ker sem se že več let ukvarjala z raziskovanjem zdravega prehranjevanja in celostnega zdravja ter na tem področju veliko eksperimentira ter prihajala do pomembnih odkritij in spoznanj, sem se povsem spontano odločila, da bom izdala e-knjigo, ki govori o doseganju vitkosti, zdravja, dobrega počutja… Knjiga, ki sem jo poimenovala Zdravo hujšanje je naravno hujšanje, je kmalu postala uspešnica, ki so si jo ljudje zaželeli tudi v tiskani različici. V enem letu je bila knjiga ponatisnjena kar dvakrat. Izšla je tudi v hrvaškem jeziku, kjer že beleži podoben uspeh kot v Sloveniji. V sredini letošnjega leta je izšla moja druga knjiga Vitki in zdravi, v kateri so tudi jedilniki in recepti za pripravo zdravih in okusnih obrokov, ki so v skladu z upoštevanjem naravnih zakonitosti prehranjevanja. Recepti so prilagojeni slovenski kuhinji.

Aprila 2011 je nastalo podjetje SANUS, kjer sta izšli obe moji knjigi. Prav tako se ukvarjamo z osebnim svetovanjem o hujšanju in zdravem življenjskem slogu. V letošnjem letu sva se s partnerjem Boštjanom odločila za spletno trgovino z izdelki za zdravje. Namen trgovine je, da vam je na voljo učinkovito svetovanje, ozaveščanje ter dostop do informacij o izdelkih in zdravem življenjskem slogu. V spletni trgovini nudiva kakovostne izdelke po načelu pravične trgovine.

Svetovanje strankam je pomemben del spletne trgovine Sanus.si, saj pri delu z ljudmi in z opazovanjem v vsakdanjem življenju opažam, da imajo ljudje zaradi množičnega oglaševanja ter nasprotujočih informacij napačna prepričanja o tem, kaj je zdrava prehrana. Večina jih je prepričanih, da lahko shujšajo le z zmanjševanjem kalorij, torej stradanjem. Vsekakor je med ljudmi potrebno širiti novo razumevanje prehrane in zdravja, ki je daleč vstran od plačanega promoviranja zdravja, ki ga zasledimo v medijih. Med promoviranjem zdravja, ki ga zasledimo v medijih in kovanjem dobička, ni mej. Vsekakor je čas, da nehamo podpirati podjetja, ki prodajajo izdelke, ki redijo, izčrpavajo energijo in vodijo v bolezen.

Tako kot pišem v svojih knjigah, svojem dolgoletnem blogu Skrivnost zdravja in drugje… tako tudi živim… Mislim, da je za našo kakovost življenja nadvse pomembno, da se povežemo, ne delamo proti njej, jo prenehamo onesnaževati ter ropati, ampak začnemo z naravo delati v sinergiji.

Čeprav sem se vedno prehranjevala zelo zdravo ter s takšno prehrano dosegla izjemne učinke (na podlagi teh izkušenj sem izdala obe knjigi), sem zadnje mesece predvsem veganska presnojedka, kar pomeni, da se prehranjujem z svežim sadjem in zelenjavo, oreščki in semeni. Zraven tega uživam tudi sveže sokove in smoothije, ki jim dodajam zelenje, ki ga vzgojim sama (špinača, blitva, ohrovt, pesini listi, korenčkovo zelenje...) ali ga neberem v naravi (koprive, regrat, trpotec ipd.). Čeprav sem bila že prej dobrega zdravja, saj sem živela zelo zdravo, se je moje zdravje še dodatno okrepilo: imam še več energije, spim zelo globoko in potrebujem manj časa za spanje, bolečine ob menstruaciji so popolnoma izginile (le ta je postala tudi zelo kratka in blaga, saj moje telo nima potrebe po čiščenju skozi krvavitev), moji lasje so močnejši in gostejši, ne krvavim več iz dlesni… Najpomembnejše pa je, da v takšnem življenjskem stilu ne trpim, temveč nadvse uživam ob gurmanskih užitkih hrane, ki nam jo daje narava. Nesmiselno se mi zdi, da bi s kuhanjem uničevala vitamine, minerale, encime in ostale hranljive snovi.

Moja največja življenja s katero so povezani vsi moji kratkoročni in dolgoročni cilji tako v osebnem kot poklicnem življenju so, da vsem vam, ki to potrebujete in želite, pomagam do kvalitetnejšega in zdravega življenja brez obiska zdravnikov in uporabe farmacevtskih izdelkov. Verjemite mi, da je narava poskrbela za nas in nam dala možnost revitalizacije telesa, če smo bolni. V telesu lahko ponovno vzpostavimo homeostazo, le če si to dovolj želimo in imamo o tem dovolj informacij. Telesu moramo dati pravo hrano in delalo bo prave stvari. Z nekaj spremembami v svojem življenjskem stilu ste lahko tudi vi zdravi, vitki in uživate v svojem telesu.

Lahko ti pomagam najti pristen odnos s hrano, telesom in naravo ter preiti na zdravo in ozaveščeno življenje! Če potrebuješ moj nasvet me lahko pokličeš vsak delovni dan od 7.00 do 18.00 ure na telefonsko številko 041 654 251. Z veseljem ti bom svetovala. Pišeš mi lahko na e-naslov suzana@sanus.si. Na e-pošto ti bom odgovorila v 24-urah ali manj :)