STOLP, 276 kosov

Dobavljivost: na zalogi

34,90 €

Kratek opis

Želiš zabavno in hkrati kreativno igro za svojega otroka, nečaka/nečakinjo, vnuka/vnukinjo? Otroci se navdušujejo nad sestavljanjem različnih lesenih konstrukcij, saj lahko na podlagi delov, ki so v posameznem setu ter priloženega načrta, sestavijo leseno hišo, kmetijo, hlev, skedenj, želežniško postajo, mlin na vodi, mlin na veter, grad.... V veselje je videti smeh na obrazi otroka, ko je ponosem na svoj sestavljeni izdelek :) in na novo pridobljene spretnosti.

STOLP, 276 kosov

Opis izdelka

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo stolpa: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Bi rad/a sam/a izdelal/a jaslice ali zgolj popestril/a stanovanje? Poglej v zbirki, v kateri najdeš hlev, cerkev, zvonik, skedenj… in se loti kreativnega projekta!

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Izdelek je narejen iz smrekovega lesa. Les je v  nasprotju s plastiko, iz katere se običajno izdelujejo igrače, popolnoma neškodljiv in prijazen tako do zdravja tvojega otroka kot narave. V podjetju SANUS si prizadevamo za ponudbo varnih in naravnih izdelkov ter razvijanju ljubezni do lesa, ki so ga kot kreativno in izjemno uporabno gradivo zaradi pozitivnih lastnosti uporabljali že naši predniki.

Igrača ima poleg zabave tudi izobraževalno vlogo, saj otroci spoznavajo različne konstrukcijske mehanizme in pridobijo osnovna tehnična znanja. Igrača budi otroško domišljijo, omogoča uresničevanje njihovih zamisli, spodbuja kreativnost, obenem pa poskrbi za obilico zabave ob domišljijski igri še dolgo za tem, ko je izdelek sestavljen.

Težavnostna stopnja sestavljanja 3 - srednje zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 276 delov

Velikost škatle: 530x410x460 mm

Velikost sestavljenega izdelka: 180x180x47 mm

Teža pošiljke: 1.12 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

Stolp je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.

Kiti  vsebujejo lesene dele različnih dolžin, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo posamezne lesene konstrukcije. Posamezni seti vsebujejo lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm. Kompleti vsebujejo tudi prah, ki je namenjen simboliziranju trave kot tudi smirkov papir za manjše popravke. Kompleti vsebujejo podrobne načrte gradnje.

Serija WALACHIO se priporoča otrokom od 8. leta dalje. Pri mlajših otrocih priporočamo  pri samem izdelovanju nadzor in pomoč staršev. Lesene konstrukcije iz te serije so priljubljene tudi pri odraslih, saj s konstrukcijskimi kiti postavimo tradicionalno vas. Igrače iz serije WALACHIA so idealne za kreativen in zabaven projekt s tvojim otrokom, vnukom/vnukinjo, nečakom/nečakinjo… Skupaj z otroci obujaj spomine na svoje otroštvo ali življenje naših prednikov in izberi modelarske sete iz serije WALACHIA.

Zgodovina in zanimivosti

Stolp je visoka stavba, katerega glavna značilnost je, da je mnogo višji kot je širok. Stolpi se lahko gradijo samostojno ali kot del večje zgradbe. Najpogostejši razlogi za gradnjo stolpov so:

- za povečanje uporabne površine ob zasedanju čim manjše površine tal (nebotičnik)

- za izboljšanje razgleda na območje (razgledni stolp, telekomunikacijski stolp).

- za izkoriščanje potencialne energije (vodni stolp, silos)

Najvišji stolp na svetu je s 553,3 metri višine CN Tower v Torontu (Kanada), namenjen telekomunikacijam. Med bolj znanimi stolpi sta še Eifflov stolp v Parizu in poševni stolp v Pisi.

 

 

Poglej podobne izdelke

GRAD, 607 kosov

GRAD, 607 kosov

64,90 €
GRAD, 296 kosov

GRAD, 296 kosov

34,90 €
MOST, 259 kosov

MOST, 259 kosov

34,90 €
 
Magento Themes and Magento Extensions by 9magentothemes.com