GOSTILNA, 213 kosov

Dobavljivost: na zalogi

22,90 €

21,76 €

Kratek opis

Želiš zabavno in hkrati kreativno igro za svojega otroka, nečaka/nečakinjo, vnuka/vnukinjo? Otroci se navdušujejo nad sestavljanjem različnih lesenih konstrukcij, saj lahko na podlagi delov, ki so v posameznem setu ter priloženega načrta, sestavijo leseno hišo, kmetijo, hlev, skedenj, želežniško postajo, mlin na vodi, mlin na veter, grad.... V veselje je videti smeh na obrazi otroka, ko je ponosem na svoj sestavljeni izdelek :) in na novo pridobljene spretnosti.

GOSTILNA, 213 kosov

Opis izdelka

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo gostilne: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Bi rad/a sam/a izdelal/a jaslice ali zgolj popestril/a stanovanje? Poglej v zbirki, v kateri najdeš hlev, cerkev, zvonik, skedenj… in se loti kreativnega projekta!

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Izdelek je narejen iz smrekovega lesa. Les je v  nasprotju s plastiko, iz katere se običajno izdelujejo igrače, popolnoma neškodljiv in prijazen tako do zdravja tvojega otroka kot narave. V podjetju SANUS si prizadevamo za ponudbo varnih in naravnih izdelkov ter razvijanju ljubezni do lesa, ki so ga kot kreativno in izjemno uporabno gradivo zaradi pozitivnih lastnosti uporabljali že naši predniki.

Igrača ima poleg zabave tudi izobraževalno vlogo, saj otroci spoznavajo različne konstrukcijske mehanizme in pridobijo osnovna tehnična znanja. Igrača budi otroško domišljijo, omogoča uresničevanje njihovih zamisli, spodbuja kreativnost, obenem pa poskrbi za obilico zabave ob domišljijski igri še dolgo za tem, ko je izdelek sestavljen.

Težavnostna stopnja sestavljanja 4 - zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 213 delov

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Velikost sestavljenega izdelka: 230x160x240 mm

Teža pošiljke: 1.07 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

Gostilna je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.

Kiti  vsebujejo lesene dele različnih dolžin, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo posamezne lesene konstrukcije. Posamezni seti vsebujejo lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm. Kompleti vsebujejo tudi prah, ki je namenjen simboliziranju trave kot tudi smirkov papir za manjše popravke. Kompleti vsebujejo podrobne načrte gradnje.

Serija WALACHIO se priporoča otrokom od 8. leta dalje. Pri mlajših otrocih priporočamo  pri samem izdelovanju nadzor in pomoč staršev. Lesene konstrukcije iz te serije so priljubljene tudi pri odraslih, saj s konstrukcijskimi kiti postavimo tradicionalno vas. Igrače iz serije WALACHIA so idealne za kreativen in zabaven projekt s tvojim otrokom, vnukom/vnukinjo, nečakom/nečakinjo… Skupaj z otroci obujaj spomine na svoje otroštvo ali življenje naših prednikov in izberi modelarske sete iz serije WALACHIA.

Zgodovina in zanimivosti

Vsaka vas je imela svojo gostilno, ki se je običajno nahajala v središču vasi. Skupaj s cerkvijo in magistratom je igrala pomembno vlogo pri družbenih dejavnostih vaščanov. Sosedje so tukaj izmenjavali ideje, se sprostili in uživali v kulturnih srečanjih.

Prve gostilne so poznali že stari Rimljani pred približno dva tisoč leti.

Najstarejša še delujoča gostilna na slovenskem (tudi najstarejša gostilna v srednji Evropi) se imenuje Gastuž, deluje pa v sklopu muzejskega kompleksa Kartuzijanskega samostana Žiče na Štajerskem. Nastala je v 15. stoletju (leta 1467).

Poglej podobne izdelke

KOVAČNICA, 86 kosov

KOVAČNICA, 86 kosov

13,90 €
CERKEV, 174 kosov

CERKEV, 174 kosov

29,90 €

28,90 €

ŽELEŽNIŠKA POSTAJA, 115 kosov

ŽELEŽNIŠKA POSTAJA, 115 kosov

19,90 €

18,90 €

 
Magento Themes and Magento Extensions by 9magentothemes.com